Onze klanten beoordelen ons met een

9,2

!
Bel direct 078-6159960 Huis verkopen?
0
Meer informatie?
Venster sluiten ×
Meer informatie?
Mijn favorieten
Je hebt geen favorieten.

Wat doe je eerst: Kopen of Verkopen?

Wat doe je eerst: Kopen of Verkopen?

Christiaan Wisse, vertelt ons wat er momenteel speelt in de markt en zet de mogelijkheden op een rij.

Na een wat onrustige periode in de woningmarkt lijkt er meer rust te komen in de externe marktfactoren. “De balans komt terug”, merkt Christiaan op. Ook uit de meest recente Funda index blijkt dat het kopersvertrouwen is toegenomen ten opzichte van het laatste kwartaal van afgelopen jaar. Een positieve ontwikkeling voor de verkoop van woningen! Kunnen we nu zorgeloos op zoek naar een nieuwe woning, voordat we onze huidige woning hebben verkocht? Of beter andersom? We zetten de voor- en nadelen voor je op een rij. .

 

Hoe ervaart Christiaan de markt op dit moment?

“We merken momenteel een positieve sfeer, kopers hebben weer meer vertrouwen op de woningmarkt. We zien een toename in de vraag naar woningen, zeker tot een bedrag van vier ton. Dat is fijn, want de beweging op de woningmarkt start hier. We merken ook serieuze belangstelling voor unieke woningen en schaarser aanbod, bijvoorbeeld een bepaald type woning of gelegen in een bepaald gebied. Voor het meer doorgaande aanbod is de keuze breder geworden: in die sector zijn kopers wat kritischer geworden, zo staat ook duurzaamheid hoger in het vaandel. De markt blijft in beweging, er is meer balans en rust in de externe factoren die bepalend zijn voor een koopbeslissing”.

 

Eerst een huis kopen of tóch wel verkopen?

“Zelf merk ik dat deze vraag mensen erg bezig houdt op dit moment, gaan we eerst kopen of toch verkopen? Beide keuzes hebben voor- en nadelen en zijn per situatie afhankelijk”, zegt Christiaan.

 

Optie 1: eerst kopen, dan verkopen.

Heb je je droomwoning gevonden en wil je die niet aan je neus voorbij laten gaan of ben je specifiek op zoek naar schaars aanbod in jouw regio? Dan kun je ervoor kiezen om eerst te kopen. Belangrijk hierbij is natuurlijk de inschatting van de courantheid van jouw huidige woning. “Op te merken is dat met name de mensen met een courante woning of kopers met een specifieke woonwens, zoals een gelijkvloerse woning, voor deze optie kiezen”. Er zijn ook risico’s verbonden aan eerst kopen. “Een inschatting over de verkoopbaarheid van je huis en het inzichtelijk hebben van de financiële situatie zijn daarom een pré, denk bijvoorbeeld aan de vraag hoelang je eventuele dubbele maandlasten zou kunnen dragen of wat de inschatting is van een ‘veilige’ waarde van jouw huidige woning”.

 

Optie 2: eerst verkopen, dan kopen.

Ben je gevoeliger voor de onrust en onzekerheid en wil je precies weten wat de financiële mogelijkheden zijn? Dan is het verstandig om eerst je huidige woning te verkopen en zodoende te weten waar je aan toe bent en hoe de zoektocht ingezet kan worden naar de nieuwe woning. Misschien blijkt de overwaarde hoger dan je had verwacht, voorkom je mogelijk dubbele maandlasten en hoef je geen overbruggingshypotheek af te sluiten. Je kunt je overwaarde namelijk meteen in het nieuwe huis stoppen. “Vooral de mensen die zekerheid wensen kiezen voor deze volgorde óf mensen die een ruim zoekcriteria hebben, dus een ruimere keuze in het aanbod wat er te koop staat voor het nemen van de volgende stap.”

 

Adviseren met beide benen op de grond!

Of je nu eerst koopt of eerst verkoopt, het is altijd verstandig om je te laten adviseren door een makelaar en een hypotheekadviseur. Christiaan vindt het essentieel om een juist beeld te schetsen voor jouw specifieke situatie. “We zijn realistisch en objectief in het perspectief dat we bieden en we creëren de juiste verwachting. Met beide benen op de grond volgen we de markt en begeleiden we klanten op een goede manier”.

 

Ben jij op zoek naar fijne en persoonlijke begeleiding voor de aan- of verkoop van een huis? Of heb je hier meer vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar overzicht
golfbeweging3
golfbeweging4

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@2mvanekerenkuiper.nl
Kennis maken
Contact